“Karatay Medresesi Ruhuyla İnovasyon Günleri” Programı KTO Karatay Üniversitesi’nde Gerçekleşti


​KTO Karatay Üniversitesi, Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) işbirliği ile düzenlenen Karatay Medresesi Ruhuyla İnovasyon Günleri Programı'na ev sahipliği yaptı. Girişimcilik faaliyetlerini arttırmayı hedefleyen, bu yönde donanımlı ve eğitilmiş akademik yapıyı oluşturan KTO Karatay Üniversitesi inovasyon programlarına bir yenisi daha eklendi. İnovasyon ekseninde patentin yeri ve başarı öykülerinin konuşulduğu programa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İnovasyon Günleri programında konuşan Rektör Sade, üniversitenin Selçuk TTO ile ortak birçok projeye imza atacağını belirtti. Sade, "Akademisyenler ve öğrencilerimiz her konuda bu kurumdan destek almalıdırlar. Burada yetkililer fikirden ticarileşme sürecine kadar sizlerin yanında oluyorlar. Teknokent çok ortaklı bir şirket. Biz de KTO'nun bir üniversitesiyiz. Bu nedenle doğal ortaklardan bir tanesiyiz. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Üniversite olarak Ar-Ge'ye önem veriyoruz, fikirlerinizi önemsiyoruz" dedi. Sade, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Konya Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ise konuşmasında girişimciliğin gençler için önemine vurgu yaptı. Soylu, "KTO Karatay Üniversitesi genç bir üniversite, girişimcilik burada gün geçtikçe canlanıyor. Akademisyenlerimizle ve öğrencilerimizle bu programda girişimcilik ruhunu aşılamak istiyoruz. Bizlere bu etkinliği yapma fırsatı veren üniversitemize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başarı öyküleri anlatıldı

Konuşmaların ardından İnovasyon ekseninde patentin yeri ve başarı öykülerinin konuşulduğu sunumlara geçildi. Avukat Mehmet Tanyer "Patent ve Ticari Genel Bilgilendirme", Avukat Mehmet Tanyer "Örnekleriyle Bir Patent ve Ticarileştirme Serüveni", Prof. Dr. Ercan Durmuş,  Prof. Dr. İlhami Çelik "Patent Yolculuğu - Bir Başarı Hikâyesi", Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı "Mühendislik Alanında Patent ve Ticarileşme Süreci", Yrd. Doç. Dr. Murat Ceylan "Biyomedikal Mühendisliği ve Türkiye'deki Konumu", Emrehan Ekentok "Genç Girişimcilikte Patentin Önemi", Prof. Dr. Bülent Oran ise "Patent Protipleme ve Ticarileştirme Deneyimleri" konularında katılıcılara sunum yaptı. Program, katılımcılara plaket takdimi ile son buldu.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar