Karatay’a BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) Kazandırılacak


BAŞKAN HANÇERLİ BİLİM FUARINDA ÖĞRENCİLERİN PROJELERİNİ İNCELEDİ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Namık Kemal Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında düzenlenen sergiye katıldı. Başkan Hançerli, öğrencilerin birbirinden ilginç projelerini büyük bir beğeni ile inceledi.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Karatay Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarının açılış törenine Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.  TÜBİTAK tarafından öğrencileri bilim ve teknolojiye yönlendirmek amacı ile desteklenen bilim fuarları kapsamında ortaokul öğrencileri tarafından yapılan bilimsel çalışmalar sayesinde öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirme, yeteneklerinin farkına varma ve kendini daha kolay ifade edebilme imkânı sağlaması, bilimi sevdirme, yeni bilim insanları yetiştirmeyi hedefleyen projeler protokolün büyük beğenisini kazandı.

Karatay'a BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) Kazandırılacak

Başkan bilim ve sanatın iç içe gelişmesinin modern dünyanın temel dinamiklerinden olduğunun altını çizerek; Karatay'ın her geçen gün daha da modernleşen yapısına uygun olarak eğitimde de bilimselliğin arttırılması için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Hançerli, sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Karatay'a BİLSEM kazandıracaklarını belirtti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar