18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma Günü Törenleri Web Sitesi


Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Yönetimi ve Tanıtım Grup Başkanlığının bila tarihli ve 1766 sayılı yazısı.

6546 sayılı Kanun ile 15.07.2018 tarihli ve 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 96' ncı maddesi kapsamında "Tarihi Alan'da yapılacak Çanakkale Savaşları ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi etkinliklerini düzenlemek ve bu amaçla kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak" görevi Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkisindedir.

Bu kapsamda Tarihi Alanda yapılacak 2019 yılındaki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinatörlüğünde ilgili Bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği ile yapılacaktır. Çanakkale Savaşları'nın dönüm noktası olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü münasebetiyle Mehmetçiğin hatırasının, inancının, cesaretinin, azminin, manevi mirasının, milli birlik ve beraberliğimizin harcı olan Çanakkale Zaferini kazandıran bu yüksek ruhun kuşaktan kuşağa yaşatılması adına, yurt genelindeki anma törenlerinde intizam, bilgi, belge, tasarım ve görsel birliğin sağlanması amacıyla; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri arasında koordinasyonun gerçekleştirilmesi, kurumumuzdan 18 Mart haftası talep edilen materyallerin erişimine kolaylık sağlanması, planlanan bu etkinliklerde bilgi ve tasarım kirliliği yaşanmaması amacıyla Tarihî Alan Başkanlığımız tarafından hazırlanan ve anma törenlerinde kullanılacak görsel, işitsel ve kurumsal materyaller, www.18martetkinlikleri.com internet adresinden temin edilebilecektir.

20 Aralık 2018 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY Başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla yapılan toplantıda alınan görüşler doğrultusunda Milli Mücadele'nin başlangıcının da 100. yılı olması sebebiyle bu yıl ki kutlama temasının #diriliştenkurtuluşa etiketi ile "Bir Duruştur Çanakkale" farkındalığı ile olması kararlaştırılmıştır.

İlgi yazı gereği yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda, yazılı ve görsel medyada www.18martetkinlikleri.com web sitesinde yer alan bilgi ve tasarımların kullanılması, kullanılacak tüm görsel materyallerin baskı tasarım aşamasında değişiklik yapılmaması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.

 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar